ΧΥΜΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ

Αρχική 5 Άρθρα 5 ΧΥΜΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ

Ο χυμός πορτοκαλιού προσφέρει άπειρα οφέλη στον οργανισμό μας, ειδικά όταν είναι φρεσκοστυμμένος. Τα πορτοκάλια αποτελούν κύρια πηγή βιταμίνης C και πολλών ακόμα θρεπτικών συστατικών και μετάλλων. Με καθημερινή κατανάλωση, εξασφαλίζουμε στον οργανισμό μας ένα υγιές και ισορροπημένο ανοσοποιητικό. O χυμός πορτοκαλιού είναι παρασκευασμένος από φρέσκα πορτοκάλια χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, έχει ευχάριστη γεύση και περιέχει πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της Βιταμίνης C η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα πορτοκάλια είναι πολλές:

1) Βοηθάει στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος: Τα αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν τα σημάδια της γήρανσης.

2) Προλαμβάνει τον καρκίνο: Τα πορτοκάλια περιέχουν D-λιμονένιο το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του δέρματος, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του στόματος και ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

3) Συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης: Το πορτοκάλι είναι πλούσια πηγή πηκτίνης, μιας διαλυτής φυτικής ίνας η οποία μειώνει δραστικά τη χοληστερόλη.

4) Βοηθάει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των πορτοκαλιών βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου της αρθρίτιδας και στη δυσκαμψία των μυών και των αρθρώσεων.

Παράγγειλε τον πιο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού!