Παγωτό Μηχανής: Μια γλυκιά ιστορία!

Αρχική 5 Άρθρα 5 Παγωτό Μηχανής: Μια γλυκιά ιστορία!

Τις καυτές μέρες του καλοκαιριού, το παγωτό γίνεται το αγαπημένο μας επιδόρπιο! Πλέον, το συναντάμε σε εκατοντάδες γεύσεις και πολλές παραλλαγές, οπότε σίγουρα υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που ίσως δεν γνώριζες. Μια από αυτές, είναι η ιστορία του πως δημιουργήθηκε το παγωτό μηχανής.

Πίσω από τη δημιουργία του παγωτού μηχανής, βρίσκεται ο Tom Carvel.  Ο Θωμάς Καρβέλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1904 και στην ηλικία των 4 ετών μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη μαζί με τους γονείς του για ένα καλύτερο μέλλον.

Το ζεστό καλοκαίρι του 1934, το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης των Αμερικανών, ο Tom πουλούσε τα παγωτά του με το φορτηγάκι του, όταν ξαφνικά έμεινε από λάστιχο. Έτσι, αποφάσισε να πουλήσει το παγωτό που έλιωνε, το οποίο ενθουσίασε τους περαστικούς. Εκείνη τη μέρα ο Tom Carvel ξεπούλησε όλα τα παγωτά, αξίας $3.500, που σε σημερινή αξία ξεπερνούν τα $77.000.

Με αυτό το τυχαίο συμβάν κατάλαβε πως το λιωμένο παγωτό είχε προοπτικές για την επιχείρησή του και άρχισε να πειραματίζεται στο παγωτό μηχανής το οποίο και δημιούργησε. Έπειτα, άνοιξε το πρώτο παγωταζίδικο “Carvel” και το μετέτρεψε σε franchise, με μεγάλη επιτυχία καθώς άνοιξαν πολλά καταστήματα με ην επωνυμία Carvel σε όλη την Αμερική.

Η κύρια διαφορά του παγωτού μηχανής με το κλασικό παγωτό είναι πως έχει λιγότερα λιπαρά λόγω του περισσότερου αέρα που περιέχει, είναι σαφώς πιο ανάλαφρο και κρεμώδες. Αντέχει περισσότερο κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού και η υφή του είναι πιο βελούδινη και πιο κρεμώδης!

Αν σου άνοιξε η όρεξη για ένα παγωτό, κάνε τη παραγγελία σου εδώ: https://coffeethree.com/order/