Καφές με αλκοόλ… Ταιριάζει;

Αρχική 5 Άρθρα 5 Καφές με αλκοόλ… Ταιριάζει;

Οι λάτρεις του καφέ είναι, ως γνωστόν, πάρα πολλοί. Οι λάτρεις του καφέ με αλκοόλ, πόσοι πιστεύετε ότι είναι; Θα σας απαντήσουμε εμείς. Εξίσου, αρκετοί. Ο καφές με αλκοόλ αποτελεί αγαπημένη συνήθεια πολλών, άσχετα με το αν είναι λάτρεις του αλκοόλ γενικότερα.

Η ιστορία του ζεστού καφέ με αλκοόλ μάς πάει πίσω, στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν άρχισε να σερβίρεται στα καφέ της Βιέννης. Είναι γεγονός πως το αλκοόλ δίνει μία ξεχωριστή σπιρτάδα στη γεύση του καφέ την οποία, σημειωτέον, δε θέλουμε να καλύψουμε οπότε πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτική με τις αναλογίες.

Πάμε να δούμε ποια ποτά με ποιους καφέδες συνδυάζονται ιδανικά:

Ουίσκι
Για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν έναν καφέ ο οποίος ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, μία σταγόνα ουίσκι στον espresso τους, θα τους έκανε να παραμιλάνε.

Τεκίλα
Δεν είναι η πρώτη επιλογή που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν σκέφτεται με τι ποτό να αναμείξει τον καφέ του, ωστόσο η τεκίλα αποτελεί ιδανική επιλογή μαζί με καφέ, κρέμα, κανέλα και ζάχαρη. Τι θα έλεγες να το δοκιμάσεις στον επόμενο cappuccino σου;

Ρούμι
Η πιο κλασική επιλογή αλκοόλ συνδυαστικά με καφέ είναι, φυσικά, το ρούμι. Με φανατικούς οπαδούς παγκοσμίως, αποτελεί ιδανικό καύσιμο για τον οργανισμό ειδικά για τους κρύους μήνες του χειμώνα και συνδυάζεται άψογα με σκέτο καφέ.

Λικέρ
Τα λικέρ, με τις διάφορες γεύσεις τους και την ενδιαφέρουσα γλυκιά αλκοολούχα επίγευσή τους, αποτελούν ιδανική προσθήκη στο ζεστό καφέ μας. Συνδυάζονται ιδανικά με καφέδες που περιέχουν γάλα ή κρέμα καθώς και με γαλλικό.

Περιμένουμε με ανυπομονησία το δικό συνδυασμό καφέ με αλκοόλ απλά κι εύκολα με ένα κλικ στο site μας. Τσίου!