Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά…τί καφέ να φτιάξω τις γιορτές;

Αρχική 5 Άρθρα 5 Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά…τί καφέ να φτιάξω τις γιορτές;

Αν απολαμβάνουμε γενικά τον καφέ, τα Χριστούγεννα λόγω ατμόσφαιρας τον απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο. Είναι, όμως, όλοι οι καφέδες για όλες τις ώρες της ημέρας; Σαφώς και είναι, θα πει κανείς και δε θα διαφωνήσουμε. Θα προτείνουμε ωστόσο τον καταλληλότερο καφέ για κάθε ώρα ώστε να τον απολαύσουμε στο μέγιστο βαθμό που του αρμόζει.

Ξεκινώντας τη μέρα μας

Καθώς μασουλάμε μελομακάρονα κι άλλα γιορτινά εδέσματα δίπλα στο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, ιδανικά μας συνοδεύει ο καφές φίλτρου. Αρωματικός ή μη, ο καφές φίλτρου έχει το πλεονέκτημα ότι φτιάχνεται σε μεγάλες ποσότητες οπότε εξυπηρετεί την επιθυμία μας για refill ώσπου να τελειώσει το πρωινό μας.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα

Τα πλούσια τραπέζια των εορτών, συχνά βαραίνουν το στομάχι μας (αν και πώς να τα απαρνηθούμε) και στην ολοκλήρωσή τους αποζητάμε έναν καφέ χωνευτικό. Τί καλύτερο από έναν espresso; Αποτελεί ιδανική επιλογή μετά το γεύμα καθώς η μικρή του ποσότητα δεν επιβαρύνει άλλο την πέψη μας και η γερή δόση καφεΐνης ενεργοποιεί τους μηχανισμούς της πέψης της τροφής καθώς αυξάνει τα επίπεδα οξέος στο στομάχι.

Αργά το απόγευμα

Η μέρα μας πέρασε όμορφα και γιορτινά με πολλά φωτάκια και πολλά…μελομακάρονα! Τώρα που χαλαρώνουμε μόνοι μας ή με τους δικούς μας κι από το μεσημεριανό γεύμα πέρασαν αρκετές ώρες, θα θέλαμε να απολαύσουμε άλλον έναν καφέ για να κλείσει υπέροχα άλλη μία χριστουγεννιάτικη ημέρα! Συνδυάζετε ποτέ τον καφέ σας με λίγο αλκοόλ; Εξαιρετική επιλογή γι’ αυτήν την ώρα αποτελεί ο συνδυασμός του με λίγο ρούμι.

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Για όλες τις επιλογές της ημέρας ερχόμαστε στην πόρτα σας με ένα μόνο κλικ εδώ.