Η καρύδα και τα οφέλη της

Αρχική 5 Άρθρα 5 Η καρύδα και τα οφέλη της

Η καρύδα αποτελεί ένα πρώτης τάξεως super food με φανατικό κοινό λόγω των ευεργετικών της ιδιοτήτων αλλά και λόγω της γλυκιάς και ιδιαίτερης γεύσης της. Τη βρίσκουμε σε διάφορες μορφές όπως φρέσκια, αποξηραμένη, ως έλαιο και ως αλεύρι το οποίο είναι στην ουσία αλεσμένη αποξηραμένη καρύδα. Άλλες πρώτες ύλες που παίρνουμε από την καρύδα είναι το νερό καρύδας, το γάλα καρύδας, η κρέμα γάλακτος καρύδας και η ζάχαρη καρύδας.

Ας δούμε αναλυτικά τη δράση του εξαιρετικά ωφέλιμου αυτού φρούτου:

Προλαμβάνει την εμφάνιση των ρυτίδων

Οι ενοχλητικές ρυτίδες εμφανίζονται με το πέρασμα των χρόνων όχι μόνο επειδή το δέρμα παύει να είναι όσο ελαστικό ήταν στο παρελθόν αλλά και λόγω της έκθεσης στον ήλιο, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και της έλλειψης βιταμίνης Ε. Το λάδι που περιέχει η καρύδα έχει τρομερά ενυδατικές ιδιότητες και προλαμβάνει το σχηματισμό των ελεύθερων ριζών οι οποίες ευθύνονται για την εμφάνιση των ρυτίδων.

Ενυδατώνει σε βάθος

Οι ενυδατικές ιδιότητες της καρύδας είναι γνωστές και αδιαμφισβήτητες. Τα προϊόντα τα οποία περιέχουν συστατικά καρύδας, ενυδατώνουν σε βάθος το ανθρώπινο δέρμα.

Ευεργετεί την «καλή» χοληστερόλη 

Σύμφωνα με έρευνες, τα συστατικά της καρύδας και κυρίως το λάδι καρύδας το οποίο περιέχει καλά λιπαρά, μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης.

Βοηθάει στην πέψη

Λίγοι το γνωρίζουν αλλά είναι αλήθεια. Η ευεργετική καρύδα, όχι μόνο βοηθάει τον άνθρωπο να χωνέψει έπειτα από ένα βαρύ γεύμα αλλά διώχνει μακριά και κάθε είδους λοίμωξη του πεπτικού καθώς εξοντώνει τους μύκητες που προκαλούν λοιμώξεις.

Τώρα πια ξέρεις πως όταν γεύεσαι καρύδα, όχι μόνο απολαμβάνεις την εξωτική της γεύση αλλά ευεργετείς και τον οργανισμό σου με μία σειρά ιδιοτήτων.

Δοκίμασε εξαιρετικό ρόφημα σοκολάτας με καρύδα με ένα κλικ: https://coffeethree.com/order/