Εσύ πίνεις τον macchiato σου σωστά;

Αρχική 5 Άρθρα 5 Εσύ πίνεις τον macchiato σου σωστά;

Ο συχνά «κακοποιημένος» Macchiato με τους τόνους από γάλα και σαντιγί, είναι μεν ανάμεσα στους «γαλατοκαφέδες» αλλά είναι αυτός με το λιγότερο γάλα. Μάλιστα στην Πορτογαλία ονομάζεται «pingado», δηλαδή «με μια σταγόνα». Καθώς τα ροφήματα με βάση τον espresso είναι πολλά, συχνά προκαλείται σύγχυση και τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα περισσότερο λόγω του ότι πολλές επιχειρήσεις δεν ακολουθούν τα ιταλικά πρότυπα με ακρίβεια, σερβίροντας παραλλαγμένα ροφήματα με τα παραδοσιακά ονόματα. Λόγω αυτού, ένας macchiato μπορεί να διαφέρει από καφέ σε καφέ αν και υπάρχει σαφής μεθοδολογία περί αυτού.

Ο αυθεντικός Macchiato

Μacchiato ονομάζεται ο espresso που περιέχει ελάχιστο γάλα, το οποίο συνήθως έχει χτυπηθεί σε αφρόγαλα. “Macchiato” στα ιταλικά σημαίνει «σημαδεμένος» και σύμφωνα με την παράδοση, το αφρόγαλα έμπαινε πάντοτε πάνω από τον espresso, ώστε οι baristi να σημαδεύουν ποιός καφές έχει γάλα, μην μπερδεύοντας έτσι τις παραγγελίες τους.

Καθώς πρόκειται για πολύ απλό καφέ, η επιτυχία του εξαρτάται από την καλή ποιότητα καφέ, από το γάλα που θα χρησιμοποιήσουμε καθώς επίσης κι από τις ικανότητες του εκάστοτε barista.

Στα Coffee Three, τα βρίσκεις όλα με ένα κλικ!