Χυμός πορτοκάλι: Καταναλώστε τον τη σωστή ώρα!

Αρχική 5 Άρθρα 5 Χυμός πορτοκάλι: Καταναλώστε τον τη σωστή ώρα!

Οι αγγλόφωνοι συνηθίζουν να λένε «Juice up your day!» , εννοώντας «κάνε πιο ενδιαφέρουσα τη μέρα σου!». Πράγματι, η κατανάλωση ενός φυσικού χυμού πορτοκαλιού σίγουρα θα δώσει στη μέρα σας ενέργεια. Παρ΄ όλα αυτά, δεν είναι όλες οι ώρες της ημέρας το ίδιο κατάλληλες για την κατανάλωσή του.

Ιδανική ώρα για χυμό πορτοκάλι
Σύμφωνα με έρευνες, η ιδανική ώρα για να απολαύσει κάποιος ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι είναι το πρωί. Είναι γεγονός πως οι ιδιότητες του φυσικού χυμού ενεργοποιούν τον εγκέφαλο και προσφέρουν ενέργεια και διαύγεια. Όμως, προσοχή! Καλό είναι να μην καταναλώνετε χυμό πορτοκάλι με άδειο στομάχι διότι είναι αρκετά όξινος και μπορεί να διαταράξει τη φυσική χλωρίδα του εντέρου ή να προκαλέσει στομαχική δυσφορία.

Χυμός πορτοκάλι το βράδυ
Όπως στην περίπτωση της κατανάλωσης φυσικού χυμού με άδειο στομάχι το πρωί, έτσι συνίσταται να μην πίνετε φυσικό χυμό πορτοκάλι το βράδυ. Η οξύτητά του είναι πιθανό να προκαλέσει αίσθημα καούρας κάτι που θα δυσκόλευε αρκετά τον ύπνο.

Οφέλη του χυμού πορτοκαλιού
Αρχικά, πρέπει να τονίσουμε πως τα πορτοκάλια είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, Β1 και C. Μάλιστα, η κατανάλωση ενός μόνο πορτοκαλιού καλύπτει το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C η οποία καταπολεμά τα κρυολογήματα και δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον οι βιταμίνες Α και B1 αλλά και το φολικό οξύ τα οποία εμπεριέχονται σε ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκαλιού προσφέρουν ζωντάνια κι ευεξία συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.
Εν ολίγοις, για να επωφεληθούμε στο έπακρο από τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες του είναι προτιμότερο να πίνουμε το χυμό μας στο ξεκίνημα της ημέρα μας. Απολαύστε, λοιπόν, το σημερινό σας πρωινό με ένα φυσικό χυμό από εδώ.