3+1 οφέλη από την κατανάλωση γιαουρτιού

Αρχική 5 Άρθρα 5 3+1 οφέλη από την κατανάλωση γιαουρτιού

Το γιαούρτι αποτελεί πολύ αγαπημένη και κυρίως υγιεινή τροφή για τον άνθρωπο. Η μορφή του είναι κρεμώδης και απαλή και η γεύση του μερικώς όξινη. Η θρεπτική του αξία είναι υψηλή και παράγεται από διάφορα είδη γάλακτος όπως αγελάδας, προβάτου και βούβαλου. Τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι πολλά:

Συμβάλλει στην υγεία του εντέρου

Το γιαούρτι περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς οι οποίοι προκύπτουν μετά από τη ζύμωση του γάλακτος. Οι μικροοργανισμοί αυτοί, ισορροπούν την εντερική χλωρίδα αποτρέποντας γαστρεντερικά προβλήματα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το γιαούρτι περιέχει αρκετό ασβέστιο καθώς και Βιταμίνη D3. Εκτός από το ότι συμβάλλουν σημαντικά αυτά τα δύο στην υγεία των οστών, ενισχύουν ταυτόχρονα και την άμυνα του οργανισμού. Αποτελούν απαραίτητα συστατικά για όλα τα κύτταρα του ανοσοποιητικού τα οποία μας προστατεύουν από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Προλαμβάνει τις μυκητιάσεις

Το γιαούρτι προλαμβάνει τις μυκητιάσεις καθώς περιέχει το φιλικό βακτήριο Lactobacillus Acidophilus το οποίο παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου και καταστρέφει τους μύκητες.

Ιδανικό γεύμα μετά την προπόνηση

Το γιαούρτι περιέχει, επίσης, αμινοξέα τα οποία συνθέτουν πρωτεΐνες. Γι’ αυτό, το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί τροφή τέλειας αποκατάστασης έπειτα από μία έντονη προπόνηση.

Παράγγειλε τώρα γιαούρτι με όποιο συνδυασμό επιθυμείς!