Χυμός πορτοκάλι ή πορτοκαλί χρώμα; Ποιό ήρθε πρώτο;

Αρχική 5 Άρθρα 5 Χυμός πορτοκάλι ή πορτοκαλί χρώμα; Ποιό ήρθε πρώτο;

Χυμός πορτοκάλι ή πορτοκαλί χρώμα; Ποιό ήρθε πρώτο;

Ένα παρόμοιο ερώτημα του η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα, πολλοί θέτουν το ερώτημα αν το διάσημο φρούτο ή το χρώμα απέκτησε πρώτο την ονομασία του.

Όπως φαίνεται, το φρούτο (πορτοκάλι) είναι αυτό που ήρθε πρώτο και με μεγάλη διαφορά. Η αρχική λέξη προέλευσης είναι η σανσκριτική ονομασία “narang” η οποία έχει περσικές ρίζες, και υπάρχει ήδη από το 2200 π.Χ.

Τον 14ου αιώνα οι Πορτογάλοι είναι οι πρώτοι που θα φέρουν το φρούτο στην Ευρώπη, το οποίο μέσα στην ήπειρο θα επικρατήσει με τις ονομασίες naranja, arancia και θα εισαχθεί στην Ελλάδα ως πορτοκάλι επηρεασμένο από την ιταλική φράση «arancio di Portogallo» που σημαίνει «είδος πορτοκαλιού της Πορτογαλίας»

Παρά το διακριτό του χρώμα, το πορτοκαλί δεν είχε αποκτήσει κάποια γενική ονομασία μέχρι τις αρχές του 1500 μ.Χ, όπου άρχισαν οι πρώτες περιγραφές του χρώματος. Μέχρι τότε, αναφέρεται πως σε πολλές περιοχές η λέξη για να το περιγράψουν ήταν κιτρινοκόκκινο (geoluhread, στα αρχαία Αγγλικά).

Τέλος, ένας φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι θα σου δώσει ενέργεια, θετική αύρα και βιταμίνες, που θα σου κάνουν τη μέρα πιο τσίου!

Δοκίμασε το με ένα κλικ: https://coffeethree.com/order/