Η ιστορία του Burger

Αρχική 5 Άρθρα 5 Η ιστορία του Burger

Το burger, ένα φαγητό-σύμβολο των ΗΠΑ, έγινε γνωστό στις αρχές του 20ου αιώνα αλλά οι ρίζες του κρατάνε αρκετούς αιώνες πριν. Συγκεκριμένα, στη Μογγολία το 1200 μ.Χ., ο στρατός του Τζένκινς Χαν δημιούργησε ένα είδος burger βάζοντας κρέας μέσα στο ψωμί του.

Πολλά χρόνια αργότερα, ο όρος hamburger έρχεται από την πόλη του Αμβούργου, ως μια παραλλαγή ενός αγαπημένου φαγητού των ντόπιων,  το οποίο αποτελούταν από μπιφτέκι ή λουκάνικο μέσα σε δύο φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Στα μέσα του 19ου αιώνα, οι Γερμανοί μετανάστες που κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ μετέφεραν μαζί τους τις γνώσεις τους για το hamburger, το οποίο απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα και τα sandwich bars άρχισαν να εμφανίζονται γρήγορα παντού, σε όλη τη χώρα.

Το ποιος είναι ο «εφευρέτης» του burger που γνωρίζουμε σήμερα παραμένει άγνωστο, καθώς υπάρχουν αρκετές διαφορετικές εκδοχές της ιστορίας.

Το μόνο που ξέρουμε είναι πως ο πιο απολαυστικός τρόπος για να ξεκινήσει η εβδομάδα είναι ένα Texas Burger από το Coffee Three. Δοκίμασέ το στην επόμενή σου παραγγελία!